Rólam

Szia! Molnár Viki vagyok, jógaórákat tartok.

Nem vagyok guru, bölcs, vagy megvilágosodott, nem tudok spárgázni, sem kézen állni (szóval ha ezért jönnél hozzám, sajnálom, de máshoz foglak irányítani) 🙂 Van viszont sok évnyi tapasztalatom arról, hogy mi az, ami biztosan NEM kell a jógához: például a fentiek, és arról is van némi képem közel 10 év jógázás után, hogy mi az, amiért a jóga és működik – és amiért a Te életedben is gyökeres változásokat hozhat.

A jóga számomra az önismeret útja, mert ami a matracon történik, az kicsiben jelképezi a minket körülvevő világot. Az élet problémák képében szállítja számunkra a megoldandó feladatokat, mi pedig választhatunk: tudatosan szembenézünk ezekkel és önként vállaljuk a megélését, így eljutva a megoldáshoz, vagy a helyzet áldozatának érezve magunkat, sokkal súlyosabb megélések árán tapasztaljuk meg azt. Az egyenlet végén ugyanaz van, de az eredményhez vezető út minősége jelentősen különbözik egymástól. A jóga a tudatosság útja, segítségével lehetőségünk nyílik kezünkbe venni az életünk irányítását és a matracon megtalálhatjuk a megoldást arra, amiben a hétköznapi életünk során elakadunk.

Hiszek abban, hogy a jóga mindenkinek segít –  lelassít, ellazít, átmozgat, megnyugtat, az évszázadok során kicsiszolt gyakorlatok új energiával töltenek fel.

 

Molnár Viki vagyok, egy cserfes kislány anyukája, kismama-, babás- és gerincjógát oktatok.

Azt vallom, hogy nem kell választanod a babád társasága és a mozgás öröme között – csak ha szeretnéd.

Ha van gyereked, akkor már te is tudod, hogy ez a legcsodásabb és legellentmondásosabb érzés a világon: a legmélyebb szeretetet érezzük a gyerekeink iránt, de egyúttal ez az szerep, amiben a legnehezebb helytállni.

Két pelenkázás és büfi között talán benned is felmerült már,

 • hogyan lehet kisbaba mellett megtartani nőiességedet,
 • hogyan tudsz töltekezni, hogy türelemmel és szeretettel fordulj a számodra legfontosabb személyek felé,
 • hogyan tudod beépíteni a mozgást a mindennapjaidba biztonságosan,
 • hogyan regenerálódhatsz a szülés után kíméletesen,
 • egyáltalán, hogyan találd meg a helyed ebben az új élethelyzetben.

A mozgás, a jóga öröme pedig akkor is jár, ha pici babát nevelsz! Azon dolgozom nap, mint nap, hogy ne kelljen választanod a babád társasága és a mozgás öröme között – csak ha te azt szeretnéd.

Babakompatibilis jógaóra vagy minőségi énidő?


Közel 10 éve tanulom és gyakorlom a jógát, így tudom, hogy egy-egy óra után mennyivel kisimultabban, kiegyensúlyozottabban tudunk beleállni a mindennapokba.
Két és fél éve vagyok édesanya, így azt is tudom, hogy kisgyerek mellett minden prioritás átalakul. Ezért úgy alakítottam ki a babával jógázom órákat és workshop programjaim elméleti és gyakorlati háttéranyagait, hogy ne jelentsen problémát számodra sem időt teremteni a mozgásra: így minden online eseményemet látogathatod a babáddal együtt! Személyes óráim közül pedig a babás jóga az az óratípus, ahová kifejezetten a kisbabád társaságában várlak.
Természetesen azzal is tisztában vagyok, hogy néha az jelenti az igazi kikapcsolódást, ha sikerül kicsit kiszakadni a családi körből és felnőttek társaságában tölteni időt – nos, erre is nyújtok megoldást: az esti gerincjóga óráim valódi, minőségi ÉNIDŐT jelentenek.

Amiben segítek neked:

 • ha velem jógázol, nem kell lemondanod a valódi énidőről,
 • kíméletes jógaóráimmal garantáltan könnyen visszatérsz az aktív mozgással teli egészséges életmódodhoz – ha pedig most készülsz életmódváltásra, abban is társad leszek,
 • babakompatibilis óráimmal növelheted a babáddal együtt töltött minőségi időt,
 • a babás jógaórámmal megspórolod a bébiszittert, és egészen kicsi korától egészség- és testtudatos, kiegyensúlyozott mindennapokhoz szoktatod hozzá a gyermekedet,
 • kezdőként is bármikor bekapcsolódhatsz egyéni igényekkel és problémákkal, hiszen online óráimon és workshopjaimon rátok, édesanyákra igazított elméleti és gyakorlati segítséget, megoldásokat nyújtok.

Miért a jóga?

 A jóga igazán kifinomult rendszere az „ép testben ép lélek” gondolatnak. Több ezer éves múltra tekint vissza, a legrégebbi, jógával kapcsolatos iratokat és ábrázolásokat 4000 évvel korábbra datálják. Alapját a hinduizmus, valamint a buddhizmus vallási háttere adja, de a legfontosabb jógás szentirat, Patandzsali jóga szútrája nem nevesít egyetlen vallást vagy istenséget sem, így lehetséges, hogy a jóga vallástól függetlenül mindenki számára nyitott és gyakorolható. A jóga egy igazán komplex önismereti út, de napjainkban sokan gyakorolják pusztán egészségmegőrző hatása miatt. Bármi is legyen a motivációd a jógában, már önmagában az ászanák (testtartások) gyakorlásával rengeteget kaphatsz tőle – ha pedig mélyebbre mennél önmagad megismerésében, akkor a meditációval, a pránájámával (légzőgyakorlatok), krijákkal (tisztító gyakorlatok) és az erkölcsi alapelvekkel kiegészítve csodálatos eszközt kapsz a kezedbe. Néhány tény, hogy miért is szeretjük ennyien:

 • bár eredetileg csak férfiak gyakorolták, szerencsére mára ez már megváltozott: ma már nők is végzik, sőt úgy alakult, hogy a nyugati világban sokkal elterjedtebb lett a nők körében. Összességében elmondható, hogy bárki számára ajánlható mozgásforma, kortól, nemtől, függetlenül,
 • a jóga úgy képes a fizikai testmozgás minden előnyét nyújtani, hogy mentálisan is harmonizál,
 • testben átmozgat és megerősít, lélekben feltölt,
 • javítja a testtudatot, segít elmélyíteni kapcsolatodat a testeddel,
 • erősíti a koncentrációt és a tudatos jelenlét-érzést,
 • központi szerepet kap benne a légzés, amelynek számos pozitív hatása közül kiemelkedő az idegrendszer harmonizálása, az izommunka során megfelelő oxigénellátás által az izomláz csökkentése, valamint a tudatos lazítás képessége,
 • erősíti és tónusosabbá teszi az izmokat,
 • a fizikai egyensúlyérzék fejlesztésén keresztül az idegrendszer is kiegyensúlyozódik,
 • prevenciós ereje felbecsülhetetlen: a nem megfelelő testtartásból eredő hibás mozgásmintákat törölni tudjuk, és a megfelelő mintákkal felülírva elejét vehetjük egy sor degenerációs betegségnek,
 • „a rendszeres jógagyakorlatok segítenek magas vérnyomás, szívbetegség, hátfájdalmak leküzdésében, depresszió és stressz esetén is ajánlott[1]
 • a hasi zsírpárnák viszont határozottan NEM szeretik, ha rendszeresen jógázol, így ha nagyon ragaszkodsz hozzájuk, akkor nem ajánlott túl sokszor csinálni 🙂

Szakmai hátterem

Eredeti végzettségem szerint gazdálkodási mérnök vagyok, ám a jóga bekéredzkedett az életembe és szép lassan egyeduralomra tört 🙂 Sokáig bizonytalan voltam, hogy bele merjek-e vágni egy oktatóképzésbe, de miután az elsőt elkezdtem, azóta folyamatosan keresem az újabb lehetőséget a fejlődésre, a közeljövőben szeretném az 500 órás jógaoktatói továbbképzést is elkezdeni. A jóga alapjaira építkezem, de ahogy egyre több, kimondottan az anyaságot érintő témával és problémával találom magamat szembe, egyre specifikusabb ismeretekkel is bővítem a tudásom. Az eddigi tanulmányaim:

 • Atma Center Jógastúdió – 6 az 1-ben 200 órás jógaoktatói tanfolyam (2016-2017)
 • Ricardo Martinez – Ashtanga Vinyasa Yoga Intensive Program (2017)
 • Sarasvati Oktatási Központ – kismama és baba-mama jógaoktatói tanfolyam (2018-19)
 • Anyatejút Tudásközpont – önkéntes szoptatási segítő képzés (2019)
 • Loveyourbelly hasizom regenerációs tréneri képzés (2019)
 • Császárvonal – Császármetszés utáni edzés oktatóknak workshop (2019)
 • Bene Gerincakadémia – alapképzés jógaoktatóknak (2020. január)
 • Bene Gerincakadémia – Integrált Fascia Tréning (2020. május)

Itt is megtalálsz

Akik már jártak nálam

„Az otthon meleg, biztonságos buborékából az első közösségbe Viki babás jógaórájára vezetett az utunk a Kislányommal. Jobb helyre nem is kerülhettünk volna. 🙂 Követhető, a kicsit fásult anyatestet átmozgató gyakorlatok, szeretetteljes közeg amiben hamar új baba- és anyabarátságok köttetnek. Viki felkészült, hiteles és minden kérdést komolyan vesz. Minden babásnak bátran ajánlom!

Orsi

 

“Mióta először voltam Vikinél gerincjógán, minden héten nagyon várom a következő alkalmat. 🙂 Tudom előre, hogy lelassulás, befelé figyelés következik, ami jól esik a hétköznapok lezárásaként és egyben lelki felkészülés is a hétvégi pihenésre. Az órák kiscsoportos foglalkozások (de cél, hogy minél többen legyünk!!!) gyertyafénnyel, lágy zenével, meditációval, bensőséges és vidám hangulattal.
Mindenkinek bátran ajánlom, aki szeretne elkezdeni jógázni, de nem ismeri a különböző típusokat és ezért nem tud az órák közt választani. Tapasztalatom szerint jól átmozgatja a mélyizmokat és nyújt is egyben. Természetesen ez mind Vikinek köszönhető, aki megteremti a hangulatot és minden órát profin rak össze. Elhivatottságát mi sem mutatja jobban, mint hogy folyton továbbképzi magát és az órákon meg is osztja a tudását velünk.”

Bea

 

“Az úgy volt, hogy testileg és lelkileg is kimerültem, ennek csúcspontja aztán egybe esett azzal a nappal, amikor ellátogattam Viki gyertyafényes csodájára, mert ez egy csoda volt. Ahogyan rá tudtam bízni magam, ahogy észrevétlen vezetett bele bennünket a korlátaink átlépésébe, és a végén mintha puha tenyerével tartotta volna meg a tarkónkat valami meleg ölelésben. Hiánypótló amit csinál, felkészült, figyel, az órát pedig úgy építi fel, hogy felméri mi az, amit az adott pillanatban elbír a testünk, s nem utolsó sorban a lelkünk. Az órák pedig nagyon jó hangulatban telnek. Hálás köszönettel tartozom Vikinek, hogy itt van és alázatosan szolgál mások egészségügyi fejlődése mellett. „ 

Anett

 

“Mind a babás, mind a gerincjóga tökéletes feltöltődési lehetőség.  Mindkét óra mindig elképesztően jó hangulatban telik, Viki pedig nagyon nagy odafigyeléssel fordul minden vendég felé és mindig igyekszik figyelembe venni az egyéni adottságokat, igényeket, kéréseket is. A babás jógán nemcsak az édesanyáknak van alkalma mozogni egy jót, de a babáknak is ismerkedni vagy akár megkötni az első barátságokat, mint ez nálunk is történt. A gerincjógán pedig a kezdő jógázótól egészen a haladóig mindenki talál magának kihívást és a jó kis gyertyafényes gyakorlás után biztosan kisimultan, a hét fáradalmait maga után hagyva indul haza. 🙂 „

Heni

 

“Az órák szuper hangulatúak, Viki kedvessége és Bíborka cserfessége mindig megalapozza a jókedvet. Viki sok plusz infót ad a gyakorlatok alatt, ami segít egy kicsit jobban megismerni a test működését és ösztönöz a precízebb végrehajtásra. A gerincjóga pedig nagyon jó “kikapcsolódás” egy fárasztó hét után! És mindig jó a társaság!”

Viki

,